haj...

…sokkal komplexebb, mint ahogy a felszínen tűnik.

Follikuláris Egység Extrakció, azaz FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció)

A “Follikuláris Egység Extrakció” FUE vagy FEE egy olyan hajátültetési (hajbeültetés, hajtranszplantáció) technika, amelynél egy kis kerek formájú lyukasztó szerszámot (0.8 mm – 1.0 mm) használnak, hogy eltávolítsák a follikuláris egységeket a páciens kopasz ellenálló donorterületéről. Ezeket a szöveteket aztán átültetik a páciens kopasz területeire. Ez egy fárasztó és időrabló eljárás, ezért az orvos gyakran 1000-1500 follikuláris egység szövetre limitálja a napi hajátültetést (hajbeültetés, hajtranszplantáció). A FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) eljárásnál a szövet ára körülbelül 2-3 szer annyiba kerül, mint a “Follikuláris Egység Hajátültetés” (Hajbeültetés, Hajtranszplantáció) FUT vagy FET alkalmazásánál. Ez a precíz módszer a hajszálakat, a természetes, 1-2-3-4 hajszálat tartalmazó follikuláris egységekben ülteti át. A donor területről csíkok formájában veszik ki a hajat, és azt szétmetszik mikroszkóp alatt follikuláris egységekre.

Hogyan hajtják végre a FUE hajátültetést (hajbeültetés, hajtranszplantáció)?

A “Follikuláris Egység Extrakció” , FUE hajátültetés (hajbeültetés, haj transzplantáció) során a szöveteket bemetszik egy apró (0.8 mm – 1.0 mm) lyukasztó segítségével. Tipikusan a páciens haja borotvált a donor területen, ahol ezeket a szöveteket eltávolítják, hogy az orvos láthassa a beteg fejbőrét. A szöveteket eltávolítják egy összetett lépésekből álló eljárás során. Először egy kis éles lyukasztás körvonalazódik a szövetet körülvevő fejbőrnél, aztán egy kicsi, tompa lyukasztást alkalmaznak, hogy jobban behatolhassanak a puha biológiai szövetbe, amely körülveszi az átültetett szövetet. Mivel az átültetett hajszövetek iránya és szöge nem látható a fejbőr alatt és gyakran különbözik a felszínen lévő haj irányától, egy éles lyukasztást használnak a fejbőr felszíne alá, de az idő legtöbb részében az alul fekvő szöveteket elvágják vagy megrongálják. Ha egyszer az alul fekvő szövet el van távolítva az azt követő biológiai szövetektől, akkor azt aztán ki lehet metszeni gyakran egy csipesz segítségével, leszorítva a hajat a felszín felett. Egy kis lyuk marad hátra a kimetszett, átültetett szövet után, ami aztán meggyógyul pár nap múlva. Ez a kis seb úgy húzódik össze, hogy begyógyítja a kerek sebet, kissebbé, és kevésbé láthatóvá téve azt. A FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) eljáráson átesett páciens tipikusan több száz kicsi, kerek, fehér sebhellyel rendelkezik, ha azt az orvos géppel csinálta. Ha az eljárást helyesen végezték el, mint a ProHAIR Hajátültetési Klinika orvosa, akik manuálisan csinálják, akkor nem észrevehetők, ha egyszer a körülvevő haj kinő.

Mi a Follikuláris Egység Extrakció, másnéven FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció)?

A “Follikuláris Egység Extrakció” vagy FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) egy olyan módszere a follikuláris egység átültetésének, a donorhaj elérésére, ahol az egyedülálló follikuláris egységeket közvetlenül a donorterületről szedik ki, egy egyenes lemetszése nélkül. A FUE hajátültetés (hajbeültetés, ha transzplantáció) technikával egy 0.8 mm – 1.0 mm lyukasztást alkalmaznak, úgy hogy egy kis körkörös lemetszést ejtenek a bőrben a follikuláris egység felső része körül, amelyet aztán eltávolítanak közvetlenül a fejbőrből. A FUT hajátültetésről (hajbeültetés, hajtranszplantáció) és a FUE hajátültetésről (hajbeültetés, hajtranszplantáció) néha téves nézetet alkotnak, mint két teljesen különböző (hajbeültetés, hajtranszplantáció) eljárás. A FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) valójában egy altípusa a FUT hajátültetésnek (hajbeültetés, hajtranszplantáció), ahol a follikuláris egységeket közvetlenül a fejbőrből metszik ki, inkább, minthogy egy már eltávolított csíkból mikroszkópikusan boncolgatnák ki. Másképpen megfogalmazva a follikuláris egység transzplantációnál az egyéni follikuláris egységekhez kétféleképpen tudnak hozzájutni: vagy a FUT hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) egyszerű csík kiszedéssel, és sztereomikroszkópikus boncolgatással, vagy a FUE hajátültetésen (hajbeültetés, hajtranszplantáció) keresztül. Ezért amikor összehasonlításokat végeznek a FUT és FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) között a follikuláris egységek megszerzésének módját hasonlítják igazán (csík kiszedés és elemzés, ellentétben a közvetlen eltávolítással). Ugyanaz az eljárás a befogadó területeknél. A FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) fő előnye az, hogy nem okoz egyenes sebet. Ezért ez azoknál a betegeknél hasznos, akik nagyon rövidre akarják hagyni a donor területüket. (1 cm-nél kisebb). Ez az előny volt a fő oka a technika fejlesztésének.

A Follikuláris Egység Extrakció, vagy FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) eljárás összehasonlítása a Follikuláris Egység Hajátültetéssel (Hajbeültetés, Hajtranszplantáció) (FUT)

Miközben a FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) egy steril tűvel végzett eljárás egyre népszerűbb, nagy részben a minimális follikuláris egység szövetek eltávolításának köszönhetően, a FUT hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) módszer még mindig a legnépszerűbb hajátültetési (hajbeültetés, hajtranszplantáció) eljárás. A FUT hajátültetési (hajbeültetés, hajtranszplantáció) módszer egy fejbőrcsík eltávolítását foglalja magába, sebészetileg a páciens kopasz ellenálló donorterületéről. Ezeket a varratokat (egyaránt öltéseket, vagy kapcsokat) aztán eltávolítják a műtét után körülbelül 7-10 napon. Amikor a lineáris lemetszés teljesen begyógyult, a páciens egy észrevehetetlen sebbel távozik a fejének a hátsó részén. Ezt a sebet tipikusan nehéz meglátni, ha egyszer a körülvevő haj kinő. Mind a FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) és a FUT hajátültetésnek (hajbeültetés, hajtranszplantáció) vannak előnyei és hátrányai is: a FUT hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) sokkal gazdaságosabb (fele annyiba kerül, mint a FUE hajátültetés hajbeültetés, hajtranszplantáció) és képessé is tesz egy orvost, hogy sokkal nagyobb számú szövetet/hajszálakat mozdítson át a kopaszodó területekre egy adott beavatkozás alatt. Azonban a FUT hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) utáni donorterület teljes begyógyulása több időt vesz igénybe, mint a FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció). Ráadásul a FUE hajátültetésnek (hajbeültetés, hajtranszplantáció) a minimális behatolása miatt nem hoz létre hosszú, egyenes sebet, inkább több száz pici sebet a donorterületen, amelyet aztán gyakran nehéz észrevenni. Ez fokozza az érdeklődést a FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) iránt azokban a páciensekben, akiket főként a donorterületen lévő sebek láthatósága zavar. Azonban az FUT hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) során, a mostani adott fejlődő donorbezárási technikákat felhasználva, az FUT hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) okozta egyenes donorseb gyakran majdnem észrevehetetlen, még közeli vizsgálatnál is. A vizuális sebekkel kapcsolatos ilyen gondok a donorban a FUT hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) után elfogytak. A pluszköltség, és idő elvárások a FUE hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) eljárást végzőket kevésbé tették vonzóvá.

Online konzultáció

Az alábbi gombra kattintva rögtön kapcsolatba léphetsz velünk.

A

Prohair Hairtransplantation Clinic logo

hajátültetés

2000 darab NLHT a műtét előtt

A hajátültetés hosszú fejlődésen ment keresztül, mely az 1950-es években kezdődött. 1939-ben, egy japán dermatológus, Dr. Okuda egy japán orvosi folyóiratban publikálta forradalmi metódusát, amely hasonlatos a ma használt hajátültetési eljáráshoz.

1600 darab FUE meggyógyulva

A follikuláris egység extrakció, vagy FUE, egy hajátültetési technika, ahol egy kicsi, köralakú (0,8 mm – 1,0 mm) lyukasztást alkalmaznak, hogy a follikuláris egységet extraktálják a donor területekről. Ezeket az egységeket helyezik át a kopaszodó területekre.

1500 darab NLHT a beültetés után, gyógyultan

A FUE tette lehetővé az NLHT-t (NO LOOK HAIR TRANSPLANT). A Prohair Klinika az egyetlen klinika a világon, ahol igénybevehető ez az eljárás, mivel a  Prohair Hajáültetési Klinika orvosai fejlesztették ki.

Online konzultáció

Cím

Magyarország, Budapest 1021 , Irén utca 1.
Centro Médico la Fe, Piso 1, Porlamar, Venezuela

Telefonszám

Magyarország: +36 30 592 5476 

Venezuela: +58 295 400 6102

Prohair Hairtransplantation Clinic logo

Kapcsolat

Irén utca 1, 1021 Budapest
Magyarország
Tel: +36 30 592 5476
Centro Médico la Fe, Piso 1, Porlamar
Venezuela
Tel: +58 295 400 6102
Email: info@prohairklinika.hu

Partnerek