HAJSŰRŰSÉGMÉRÉS

alkalmazási területek

A hajsűrűség mérés egy olyan technika, mely a fejtetőn lévő bőrt erős nagyítás alatt analizálja. A ProHAIR Hajátültetési Klinika konzultációján a klinika orvosa a haj sűrűségéről, a follikuláris egység elrendeződéséről, a haj átmérőjéről és a fejtetőn lévő haj miniatürizációjának fokáról tud részletes információt kapni. Az analízist követően a ProHAIR Hajátültetési Klinika orvosa megállapítja, hogy a beteg alkalmas-e a hajátültetésre (hajbeültetés, haj transzplantáció), illetve a hajritkulás (hajhullás, kopaszodás) várható alakulásáról tájékoztatja a pácienst. A fejtető több pontján való vizsgálat pontosabb képet ad arról, hogy a beteg alkalmas-e műtétre. A Follikuláris Egység alapú hajátültetés (hajbeültetés, haj transzplantáció) – Follikuláris Egység hajTranszplantáció(FET)- elfogadása és elterjedése drámaian megváltoztatta a mai korszerű hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) módszerét, hiszen lehetővé tette, hogy egy alkalommal nagy számú hajat ültessenek át. Az új eljárás alkalmazásával egy beavatkozás során több ezer follikuláris egységet tudnak átültetni, így pár műtéttel teljes helyreállítás érhető el. Részletes kórtörténeti és fizikai vizsgálat szükséges ahhoz, hogy az orvos megállapíthassa, melyik páciens alkalmas a hajátültetési (hajbeültetés, hajtranszplantáció) műtétre, várhatóan kik reagálnak a legjobban a gyógyszeres kezelésre, kiknél lehet számítani a hajritkulás (hajhullás, kopaszodás) megállására vagy állandósulására, esetleg a teljes kopaszodásra. Ezt a vizsgálatot az orvosnak komolyan kell vennie, és nem adhatja át olyan kollegájának, aki nem orvos, ugyanis a vizsgálaton alapuló döntés vagy műtéti javaslat a páciens egész további életére hatással lesz. A hajsűrűség-mérésnek fontos szerepe van a diagnózis és a javaslat elkészítésében, ugyanis objektív mérést ad a haj különböző állapotairól, melyek:

1) Hajsűrűség- hajszálak mennyisége egy adott területen,

2) Follikuláris egység sűrűsége- follikuláris egységek száma egy adott területen,

3) Hajszálak száma egy follikuláris egységben (mind a megfigyelt és kiszámitott),

4) Miniatürizáció megléte,

5) A hajszál átmérője,

6) Miniatürizáció mértéke,

7) Gyógyszeres kezelésre való reagálás és

8) Hajszálak növekedése hajátültetés (hajbeültetés, hajtranszplantáció) után.

A hajsűrűség mérés által kinagyított kép jól mutatja a természetes follikuláris egységek csoportjait alacsony sűrűség (bal oldalt) közepes sűrűség (középen) és magas sűrűség esetén (jobb oldalt). Érdemes megfigyelni, hogy a hajsűrűség emelkedésekor a follikuláris egységekben növekedő hajszálak száma növekszik, de a follikuláris egységek száma változatlan marad.

Online konzultáció

Az alábbi gombra kattintva rögtön kapcsolatba léphetsz velünk.

A

Prohair Hairtransplantation Clinic logo

hajátültetés

2000 darab NLHT a műtét előtt

A hajátültetés hosszú fejlődésen ment keresztül, mely az 1950-es években kezdődött. 1939-ben, egy japán dermatológus, Dr. Okuda egy japán orvosi folyóiratban publikálta forradalmi metódusát, amely hasonlatos a ma használt hajátültetési eljáráshoz.

1600 darab FUE meggyógyulva

A follikuláris egység extrakció, vagy FUE, egy hajátültetési technika, ahol egy kicsi, köralakú (0,8 mm – 1,0 mm) lyukasztást alkalmaznak, hogy a follikuláris egységet extraktálják a donor területekről. Ezeket az egységeket helyezik át a kopaszodó területekre.

1500 darab NLHT a beültetés után, gyógyultan

A FUE tette lehetővé az NLHT-t (NO LOOK HAIR TRANSPLANT). A Prohair Klinika az egyetlen klinika a világon, ahol igénybevehető ez az eljárás, mivel a  Prohair Hajáültetési Klinika orvosai fejlesztették ki.

Online konzultáció

Cím

Magyarország, Budapest 1021 , Irén utca 1.
Centro Médico la Fe, Piso 1, Porlamar, Venezuela

Telefonszám

Magyarország: +36 30 592 5476 

Venezuela: +58 295 400 6102

Prohair Hairtransplantation Clinic logo

Kapcsolat

Irén utca 1, 1021 Budapest
Magyarország
Tel: +36 30 592 5476
Centro Médico la Fe, Piso 1, Porlamar
Venezuela
Tel: +58 295 400 6102
Email: info@prohairklinika.hu

Partnerek